top of page

Jönköping

Välkommen till Jönköping som ligger i vackra Småland vid södra spetsen av Vättern!

 

Här har du allt du kan tänka dig ifrån restauranger, nattklubbar, idrottsevenemang och fin natur. Utöver stadens möjligheter har läkarprogrammet ett gott samarbete med Jönköping University med möjligheter att vara med på samtliga studentevenemang, studentklubbar, idrottsföreningar och insparken. MF Jönköping kommer under terminens gång samtidigt erbjuda alla läkarstudenter flera olika evenemang och vi har även MiFL med bland annat basket och volleyboll. Det kommer helt klart finnas någonting för ALLA i Jönköping.

 

Något som de allra flesta uppskattar mest med staden är närheten till vatten. På fem minuter kan man ta sig från sjukhuset för ett kvällsdopp och strandhäng. När du kommer hit kan du vänta dig att få avnjuta många fina solnedgångar över Vättern.

 

I dagsläget finns det runt 170 studenter här och ungefär 30 personer från varje storklass. Din VFU kommer till största del att ske på Länssjukhuset Ryhov Jönköping samt kommer vissa placeringar ske i Värnamo och Eksjö. Samtidigt kan vårdcentralsplaceringar ske i olika orter i Region Jönköping för att ge en större inblick inom sjukvården. Programmet erbjuder boende på dessa orter samt reseersättning för samtliga resor till och från din VFU.

 

Vill du få större inblick om hur läkarprogrammet i Jönköping är, tveka inte att fråga oss! För att nå oss kan du skicka ett messenger till Medicinska Föreningen Jönköpings facebooksida!

Video från MF-Jönköpings grillkväll 2022. Filmen är tagen av Victor Churchill.

bottom of page