top of page

Kalmar

Välkommen till Kalmar, Smålands huvudstad, porten till Öland, Sveriges sommarstad sedan urminnestider, hem till riktiga Ironman och listan fortsätter!


Längs Kalmars mysiga kullerstensgator hittar du mängder av restauranger, nattklubbar, affärer och historiska monument. Som turiststaden Kalmar är ser hon till att ordna mängder av tillställningar, allt från ironman till skördefester. Här hittar du också vatten i två av fyra väderstreck vilket betyder mängder av badplatser som du når med cykeln på nolltid. Skulle du tröttna på Kalmar har du alltid en hel ö(land) att utforska bara ett stenkast ifrån. 


MF Kalmar ser alltid till att bjuda in alla studenter flera gånger om till evenemang varje termin. Dessutom ser MIFL till att hålla uppe pulsen med olika sporter 2 gånger varje vecka.


I Kalmarfamiljen hör ca 100 läkarstudenter hemma, med cirka 20 studenter uppdelade i varje klass. En av de bästa sakerna med Kalmar är att näst in till all din VFU kommer att vara på Kalmar länssjukhus. Detta betyder att du slipper taskig pendling till andra orter och att du kan möta upp dina kompisar under lunchen för att njuta av god matlåda samtidigt som ni tittar ut över Kalmarsund. I dagsläget kan man bli placerad utanför Kalmar på sin primärvårdsplacering men då fixar regionen reseersättning.
 

Allt som allt en fantastiskt bra VFU placering med massor av möjliga aktiviteter på fritiden också.


Undrar du något eller vill ha tips för den bästa badplatsen, tveka inte att kontakta oss på vår Facebook-sida Medicinska Föreningen Kalmar!

 

Vill du veta mer om studieort Kalmar? Klicka på länkarna nedan så kommer du till regionens informationssida samt hittar några videopresentationer  om studieorten!

bottom of page