top of page

Ny student? 
Välkommen till Linköping!

 

 

Stort grattis till din plats på läkarprogrammet på Medicinska fakulteten i Linköping! Nu är det snart dags för terminsstart och hög tid att börja upptäcka er nya hemstad som är full av både erfarna och nya studenter. Som stöd och hjälp i övergången till studentlivet här på LiU finns 12 supertaggade Superfaddrar, tillsammans med ännu fler faddrar, som går sin andra termin på läkarprogrammet. Under drygt 2 veckor kommer de se till att ni alla känner er så välkomna som det bara går i er nya hemstad. Dessa dagar fyllda av mängder av nya intryck, människor och aktiviteter kallas N0lle-p (N0lleperioden) och handlar om att lära känna dina nya kursare och er nya hemstad. Nolle-p börjar 21/1-24, alltså en dag innan skolan börjar. Under de följande två veckorna kommer ni alltså att kombinera studier och mottagning. Alla aktiviteter under mottagningen genomförs i enlighet med mottagningspolicyn som är gemensam för de tre studentkårerna vid Linköpings Universitet.

Efter N0lle-p kommer ni ha lärt er använda Domkyrkan som riktmärke när ni ska leta er fram i er nya stad, lärt känna både studenter i er kurs, äldrekursare och studenter från andra program, att hitta på Campus US och börjat komma in i livet som läkarstudent!

Utöver Superfaddrarna som stöd finns även vi, Medicinska Föreningen! Medicinska Föreningen är läkarprogrammets sektion och består av äldrekursare på läkarprogrammet. Vi finns till för er studenter och arbetar direkt mot er för att förbättra era år på utbildningen. Vi arbetar för att främja gemenskapen mellan studenter på programmet och göra er studietid till den bästa tänkbara!

Kort efter antagning nr 2 kommer du som ny student att få ett välkomstmail från våra Superfaddrar som berättar om hur allt funkar och vad ni har framför er under både N0lle-p och er första studietid på Linköpings Universitet. Har du blivit antagen som reserv eller inte fått ditt välkomstmail 1 vecka innan terminsstart? Maila Superfaddrarna  på: 

superfaddrarnavt24@gmail.com

 

Du kan även hitta Superfaddrarna på instagram @superfaddrarna

 


 

385526182_7351561251530580_2011275710050087142_n.jpg

Checklista för dig som är ny student:

Checklista

1. Tacka JA! till din plats!

2. CSN

Skicka in ansökan om studiemedel till CNS, och efter uppropet även studieförsäkran!

3. Hitta bostad

Som ny student kan bostadssituationen kännas hopplös. Men allt löser sig! Eget boende, inneboende, korridor och kollektiv, möjligheterna är oändliga! Det finns flera sätt att hitta boende i Linköping, här nedan kommer lite bra tips på hemsidor, bostadsköer och Facebook-sidor i jakten på er nya bostad! Glöm inte att fråga runt bland vänner och släktingar också!

Du kan alltid höra av dig till superfaddrarna om du behöver råd om boende. Om du trots alla försök att hitta boende inte lyckas hitta nått , behöver du inte oroa dig. Vi kommer hjälpa dig att hitta ett temporärt boende. Superfaddrarnas mail är superfaddrarnavt24@gmail.comGlöm inte bort att adressändra och folkbokföra dig i Linköping, samt fixa en hemförsäkring!

4. Consensus och Medicinska Föreningen

Bli medlem i Consensus – Medicinska fakultetens studentkår, nu till ännu bättre pris! Ännu mer info om detta kommer ni att få under N0lle-p och början av er studietid. När man blir medlem i Consensus är man automatiskt medlem i Medicinska Föreningen.

 

Bli medlem här!
 

5. Anmäl dig till N0lle-p

N0lle-p ger dig, som är ny student, en fantastisk möjlighet att lära känna Linköping, studentlivet, din nya utbildning och, framförallt, nya vänner! Under två härliga veckor kommer du, tillsammans med kursare och äldrekursare, skapa en mängd nya minnen genom aktiviteter så som sittningar, tävlingar och tips och trix för din studietid.

För att kunna följa Superfaddrarnas förberedelser innan N0lle-p och alla aktiviteter under N0lle-p kan ni följa de på Instagram – Superfaddrana. Det är även bra att gå med i Facebook-gruppen Läkarprogrammet Linköping VT24 där massor av bra information läggs ut och som kommer att vara användbart under hela eran studietid!

6. Skaffa cykel

Linköping är en cykelstad! Om du inte redan har en cykel är det en bra idé att införskaffa en, det är det smidigaste och billigaste sättet att ta sig runt i Linkan! Den kommer garanterat att bli väl använd under din tid som student vid universitetet.

7. Ta det lugnt! Det löser sig!

Att flytta till en ny stad och börja på en helt ny utbildning kan kännas läskigt och överväldigande, men ta det lugnt, allt löser sig! Välkomna!

Förbered dig ytterligare:

Vill du förbereda dig ytterligare inför din studietid på Läkarprogrammet på Linköpings Universitet? Kolla in sidorna här nedan! 

Hitta på universitetet
bottom of page