
Det har även snart blivit dags att rekrytera nya poster till Medicinska Föreningen 25/26!
Medicinska Föreningen är läkarprogrammets sektion och den största vid MedFak. Vi är en förening som verkar för våra medlemmar i både studier, studentliv och vardag men för att göra detta behövs det engagerade individer vid våra poster. Att engagera sig i MF är inte bara extremt givande och roligt, utan är även ett sätt att lära känna flera studenter, olika aktörer och dessutom meriterande för vidare uppdrag och arbetsliv!
Det finns en mängd olika poster att söka inom MF och vi är säkra på att du kommer hitta en som passar dig.
Ansökan öppnar måndag 27/1-25 och stänger torsdag 13/2-25. Ansökan till kandidatur och nominering sker via detta formulär!
Inval av nya poster sker på val-FUM söndag 9/3-25.
För mer information checka in Facebook evenemanget SÖK MF 25/26. Länk hittar du här.
1. Läs på om posterna!
Börja med att läsa på om posterna, tänk på vad du tycker är roligt och om det finns något som du vill förbättra!
2. Ansökan
Sedan ansöker du. Det gör man genom att skriva en kandidatur! För att skriva en kandidatur fyller man i formuläret som finns länkat här. Där kan du ansöka till flera poster som du tycker verkar roliga/intressanta. Sedan motiverar du i formuläret varför just DU skulle passa till den posten du vill ha. När formuläret är inskickat får valberedningen det.
3. Intervju med valberedningen
Valberedningen kommer sedan att kalla dig på intervju. Sedan presenterar valberedningen sitt förslag. Att bli valberedningens förslag är inte samma sak som att ha blivit valt till posten. Utan innebär bara att valberedningen har tagit fram de som valberedningen anser mest lämpade. Om man inte blir valberedningens förslag kan man ALLTID motkandidera.
4. Medicinska Föreningens Val-Fullmäktige (Val-FUM)
Därefter följer fullmäktighetsmötet, där FUM (a.k.a alla kursrepresentanter som då har rösträtt på FUM) att rösta på den kandidaten de anser mest lämpad för posten!
5. Klart!
Då var det klappat och klart! Du är nu med i Medicinska Föreningens styrelse/utskott - GRATTIS!!
Om du är osäker på om du vill söka, tveka inte att höra av dig till styrelsen/utskotten eller valberedningen! Det är alltid bättre att söka en gång för mycket än en gång för lite!
Begrepp
Valberedning - en grupp av studenter som är ansvariga för att hitta nästa verksamhetsårs Medicinska Förening. Valberedningen tillsätts under FUM hösten innan. Valberedningen presenterar fram ett FÖRSLAG till FUM. Sedan röstar FUM på vilka nya MF ska vara.
FUM - Fullmäktighetsmöte. Kursrepresentanter från alla klasser har rösträtt, alla MF-medlemmar har yttrande- och närvarorätt. FUM röstar fram styrelsen, utskotten och internationellt ansvariga. På FUM kan man motkandidera mot valberedningens förslag.
Motkandidatur - Att presentera sin egna kandidatur. Vid motkandidering kommer FUM rösta på vilken kandidat som passar bäst på posten, vilket sker genom sluten votering. Alla som söker posten men inte blir valberednings förslag uppmanas att motkandidera.
Posterna
Ordförande

Min roll som ordförande är att leda styrelsen, och det är jag som har huvudansvaret för styrelsens arbete och att vi rör oss i en gemensam riktning: mot våra mål! Ordföranden agerar spindeln i nätet, där man behöver vara väl insatt i samtliga delar av sektionens verksamhet, organisation och styrdokument. Ordförande ska vara ett stöd för alla i styrelsen och agera bollplank vid behov. Man har i sin tur ett stort stöd i sitt presidium, vice ordförande och ekonomiansvarig, som jag har haft ett tätt samarbete med under året.
En central del av ordförandens uppgift är att mediera styrelsens externa kommunikation och kontakter. Detta innefattar kommunikation med Consensus, MedSex, andra sektioner och kontakter på universitetet. Det är ordförandens uppgift att leda styrelsemöten, där ordförande ser till att dagordningen följs och att alla ledamöter får komma till tal. Det kan vara en svår uppgift som kräver viss träning! Styrelser består ofta av många olika personligheter och viljor, och det blir ordförandens uppgift att samla samtliga tankar i en diskussion till ett gemensamt beslut. Ibland krävs det att man tar obekväma beslut, och ibland får man kompromissa för att tillsammans komma framåt för sektionens bästa.
Viktiga egenskaper att ha som ordförande är att vara lyhörd, strukturerad, samarbetsvillig, flexibel och nytänkande. Man måste kunna se ett helhetsperspektiv, och får inte heller vara rädd för att delegera när det behövs. För posten som ordförande behöver man vara van vid att möta en mängd olika personligheter och ha en god social förmåga. Tidigare ledarskapserfarenhet, föreningsengagemang och erfarenhet av olika gruppkonstellationer är värdefullt.
Vad har varit det bästa med posten?
Det bästa med min post är att jag är delaktig i mer eller mindre allting som MF gör, och därmed får arbeta tillsammans med alla mina kollegor i styrelsen inom deras olika postspecifika områden. Det har varit oerhört belönande att se hur vi tillsammans lär oss och utvecklas! Att få se hur vårt hårda arbete för sektionen framåt, mynnar ut i diverse evenemang och konkreta förbättringar på läkarprogrammet. Och samtidigt som allt ovan nämnt har jag dessutom haft privilegiet att få lära känna och arbeta med mina nya kompisar i styrelsen!
Varför skulle du rekommendera posten?
Jag rekommenderar posten som ordförande till någon som är van vid att ha många bollar i luften, tycker det är skoj med ledarskap och vill vidga sina vyer. Det är en utmanande, men otroligt givande och rolig post! Man har stora möjligheter att påverka sektionens arbete och utforma ett arbetssätt som passar för just sin styrelse. Som ordförande handlar det inte om att alltid kunna allt och veta bäst, utan att vara öppen för olika åsikter och lösningar som för sektionen framåt.
För att sitta på posten som ordförande ska man ha Linköping som huvudstudieort. Mycket av det administrativa arbetet går att bedriva på distans, men styrelsemöten och liknande kräver fysisk närvaro i Linköping. Det finns även situationer där man oplanerat och snabbt måste kunna infinna sig på campus.
Har du några frågor om posten? Maila till ordf@mflinkoping.se eller hör av dig till mig, Linnea Båfält, på Messanger!
Vice Ordförande

Vice ordförande är en post med stor variation som bäst kan beskrivas som ordförandes högre hand. I denna post jobbar man väldigt nära ordförande för att få föreningen att flyta på och hantera de utmaningar eller problem som uppstår under året. I posten innebär också att man är bollplank för resten av styrelsen och hjälper till där det behövs i olika projekt eller arbetsgrupper. Jag har exempelvis arbetat mycket med revideringen av stadgan som genomfördes under HT24 samt med demokratiseringsprocessen där en slutgiltig rapport kommer läggas fram under våren.
Det är även vice ordförande som väntas ha koll på föreningens struktur och stadgar och se till att de idéer som medlemmar och styrelsen vill genomföra genomförs på ett korrekt sätt kopplat till stadgan och de policys som föreningen har. I samma veva är vice ordförande även ständig sekreterare på styrelsens möten.
Sammanfattningsvis är det en post med stor frihet och stor möjlighet att engagera sig i hela föreningen! I posten kommer friheten med ett stort ansvar där det är viktigt att du är en person som har koll på grejerna.
Vad har varit det bästa med posten?
Det bästa med posten har varit att få vara med och se allt som föreningen gör! Det har även varit väldigt kul att få träffa en varierad grupp läkarstudenter från alla olika terminer då man sällan får möjligheten till detta annars på klin som jag går!
Varför skulle du rekommendera posten?
Jag skulle rekommendera posten för att man får möjligheten att se hela föreningen och engagera sig i hela föreningen! Ytterligare en fördel är att det är en fri post där man kan lägga upp arbetet på ett sätt som passar en själv!
För att inneha posten bör du finnas i Linköping eller Norrköping för att kunna delta på FUM fysiskt samt kunna ta vissa möten i Linköping.
Har du några frågor om posten? Maila till vice@mflinkoping.se
Ekonomiansvarig

Som ekonomiansvarig har man uppdraget att lösa allt det praktiska angående föreningens ekonomi. Detta innebär i första hand hantering av föreningens konton med betalningar och fakturor, bokföringen i Fortnox och den ekonomiska planeringen överlag. Man samarbetar med nästan alla utskott, funderar kring hur man använder de pengarna som FUM har budgeterat för och vilka anpassningar man behöver göra i verkligheten.
Den här posten är för dig som gillar att ha flera bollar i luften och vara aktiv i många projekt av olika slag. Det krävs ingen tidigare erfarenhet av bokföring eller ekonomiskt arbete, och även om det kan vara fördelaktigt att ha jobbat med sådant tidigare så lär man sig grunderna väldigt snabbt. Som ekonomiansvarig är man ofta rätt så flexibel i stora delar av arbetet samtidigt som det ändå är stora delar av verksamheten som är beroende av ditt arbete.
Vad har varit det bästa med posten?
Det bästa med arbetet som ekonomiansvarig är att man på något sätt är involverad i alla projekt i hela MF. Man har kontakt och nära samarbete med bland annat ekonomiansvariga för MedSex, mottagningar och balen samt hela styrelsen och styrelseutskotten på de regionaliserade orterna. Det är jätteroligt och intressant att få en bra inblick i hela föreningens verksamhet och man kan engagera sig i en massa olika projekt!
Varför skulle du rekommendera posten?
Att vara ekonomiansvarig är en otroligt lärorik post med stort inflytande i hela föreningens verksamhet. Jag har lärt mig mycket om hur man driver och jobbar med föreningsekonomin vilket är färdigheter som man i större eller mindre utsträckning har användning för under hela livet framöver. Som nämnt så tycker jag också att det är så kul att samarbeta med alla möjliga organ både inom och utanför föreningen.
Det är inte nödvändigt att vara regionaliserad till Linköping för att utföra de flesta uppdragen som ekonomiansvarig även om det kan vara fördelaktigt för vissa aspekter av jobbet såsom förvaltningen av styrelsens bankkort eller fysisk närvaro på styrelsemöten.
Har du några frågor om posten? Maila till ekonomi@mflinkoping.se eller skriv till mig på Messenger!
Näringslivsansvarig

Som Näringslivsansvarig arbetar du med att skapa och vidhålla kontakter med företag och föreningsliv. Näringslivsansvarig är även ansvarig för MF:s shop och har möjlighet att ta fram nya produkter som medlemmarna önskar. Näringslivsansvarig kan även anordna spännande föreläsningar och andra evenemang med våra sponsorer.
Denna post passar dig som har ett öppet sinne och gillar att tänka utanför boxen. Det är bra att kunna upprätthålla och etablera nya kontakter med personer och företag, samt att ha framförhållning. Det krävs ingen tidigare erfarenhet.
Vad har varit det bästa med posten?
Det bästa med posten är dels att få vara delaktig i sektionen och se hur allt går till men också att få påverka och bidra till vilka förmåner medlemmar och studenter får, samt att jag kan anpassa min post så mycket för att matcha studenternas önskemål.
Varför skulle du rekommendera posten?
Jag skulle rekommendera posten Näringslivsansvarig då den innebär att en får knyta kontakter hos våra samarbetspartners. Jag har tillsammans med mitt utskott tagit fram etablerat nya samarbeten med ett flertal företag och skapat ny merch, vilket har varit väldigt roligt. Jag har dessutom lärt mig oerhört mycket gällande upprätthållande och nybildandet av kontakter med samarbetspartners och företag. Denna post gör det möjligt att stötta våra medlemmar mer praktiskt i form av bra produkter och kontakter.
För att ha denna post skulle jag anse att det är bra om du har Linköping som huvudstudieort.
Har du några frågor om posten? Maila naringsliv@mflinkoping.se
Arbetsmiljö ansvarig

Som arbetsmiljöansvarig är det mycket möten, vilket är riktigt kul eftersom du får träffa folk från olika program och delar av campus, både genom styrelsen och via möten som AMO-råd i Consensus och FUM.
Du får också vara med och planera event från början till slut, med stor frihet att forma dem hur du vill. Det kan vara allt från att boka lokaler och välja ämnen till att fixa mat och fika, planera schemat, sprida information och till slut genomföra eventet. Det är så givande att se hur dina idéer faktiskt blir till verklighet! Samtidigt får du chansen att ge studenter en paus i vardagen, skapa glädje och erbjuda något nytt.
En stor del av jobbet är att stötta enskilda studenter. Du tar emot anmälningar om allt från trasiga saker till problem som ljud, ljus och temperaturer, och skickar det vidare till LiU för åtgärd. Här kan studenter även lätta på hjärtat och berätta om det är något jobbigt som har hänt eller om de bara vill skriva av sig till någon som lyssnar om hur stressade eller trötta dem är.
Vad har varit det bästa med posten?
Jag gillar att man får se och verkligen känna hur man hjälper studenter och som uppskattar de event man planerar. Det är också kul att träffa många nya studenter på LiU som jag annars inte hade träffat men också att se hur saker går från mina idéer till att det faktiskt händer.
Varför skulle du rekommendera posten?
Posten passar dig som har en strävan av att få hjälpa folk och en förstående för andras mående och tankar. Någon som har idéer på vad man kan göra eller våga ta hjälp av andra för att få idéer.
Testa att söka! Jag har haft så kul och lärt mig massor. Bra med AMA är att du kan anpassa rollen efter dig själv och din tid – vissa saker är brådskande, men mycket går att planera långsiktigt. Det är en möjlighet att växa, både som person och som del av en grym styrelse!
Har du frågor om posten? Maila ama@mflinkoping.se
Studiesocialt ansvarig

Som studiesocialt ansvarig är du ansvarig för att erbjuda ett brett utbud av olika studiesociala aktiviteter för alla medlemmar i Medicinska Föreningen. Detta kan vara allt från att anordna en biokväll, styra i en cykelfest och att planera den årliga Medicinarbalen. Mycket av detta görs tillsammans med det studiesociala utskottet som du som Studiesocial ansvarig är sammankallande för. Utöver detta så sitter du även tillsammans med mottagningsansvarig med i SA-utskottet i Consensus vars syfte är att bedriva studiesocial verksamhet mellan de olika programmen på Medicinska Fakulteten.
Denna post passar dig som är driven och gillar att förverkliga roliga idéer. Det är bra att vara kreativ och lösningsorienterad. Som studiesocialt ansvarig är det även värdefullt att vara samarbetsvillig då du ska samarbeta med många olika personer, exempelvis inom övriga styrelsen, studiesociala utskottet samt andra program och arrangörer.
Vad har varit det bästa med posten?
Jag tycker att det har varit superroligt att få driva fram egna idéer och se dessa gå från planering till verklighet tillsammans med både mitt utskott, resterande styrelse och andra sektioner. Det har även varit otroligt givande att få större insikt i hur styrelsearbetet går till samt att få se hur stort inflytande man kan ha som student.
Varför skulle du rekommendera posten?
Jag skulle rekommendera posten som studiesocialt ansvarig då det är en otroligt rolig och fri post som man själv sätter gränserna för. Arbetet är mycket varierande och du får även möjligheten att jobba med många engagerade personer både inom sektionen men även från andra program. Om man har ett intresse för att anordna aktiviteter, bedriva studiesocialt arbete tillsammans med andra sektioner och prova på styrelsearbete så rekommenderar jag verkligen posten!
För att inneha posten som studiesocialt ansvarig skulle jag säga att det är bra att ha Linköping som huvudstudieort.
Har du några frågor om posten? Maila till sa@mflinkoping.se
Mottagningsansvarig

Som Mottagningsansvarig är du ansvarig för mottagningen som hålls en gång per termin. Posten innebär att vara spindeln i nätet mellan alla mottagningsaktörer, sköta kontakten med SA i Consensus, planera MFs egna engagemang under mottagningen, arrangera FUB-2, rekrytera nästkommande mottaningsaktörer, samt att sitta med i Studiesociala utskottet i Consensus (tillsammans med Studiesocialt ansvarig i MF).
Mottagningsansvarig är sammankallande för mottagningsutskottet som består av representanter från alla aktörsgrupper som är involverade i att arrangera mottagningen. Utskottet träffas tre gånger per termin för att planera och utvärdera kommande, och annalkande mottagning.
Även om det inte är ett krav, kan det vara bra att ha erfarenhet av att har deltagit som någon form av mottagningsaktör tidigare (alltifrån fadder till SF). Detta framförallt då det underlättar att ha koll på vad som pågår bakom kulisserna, och då man har en erfarenhetsbank med vilka situationer som kan uppstå.
Vad har varit det bästa med posten och varför skulle du rekommendera den?
Det som varit det bästa med posten och varför jag skulle rekommendera den är delvis att få fortsätta att välkomna alla nya studenter, få interagera med yngre- och äldrekursare vilket annars kan vara svårt på läkarprogrammet där man spenderar väldigt mycket tid med sin egen klass, att få sätta sig in i styrelsearbete samt att få hjälpa till med andra projekt inom MF såsom att sitta med i balkommittén. Mycket av det arbete som man gör inom posten är av ren tradition men inte saker som är satta i sten, vilket gör det till en väldigt dynamisk post som man kan göra till sin egen. Därmed finns det möjlighet att med fria händer prova nya lösningar, och att kontinuerligt utveckla mottagningen till det bättre, från termin till termin.
Har du några frågor om posten? Maila till ma@mflinkoping.se
Styrelseledamot


I Medicinska Föreningen sitter det två styrelseledamot som arbetar tillsammans en stor del av tiden men också självständigt inom olika arbetsområden. Som styrelseledamot i Medicinska Föreningen har man möjlighet att engagera sig i flera olika projekt inom de andra posterna och man kan avlasta de större posternas arbete vid behov. Det kan till exempel innebära att hjälpa till med studiesociala event eller med eventuella uppdrag såsom filmning av “många vägar in”. Styrelseledamot har också ett fåtal projekt som man är ansvariga för och det inkluderar firandet av K11:s sista föreläsning, Grön Sektion, CARMA (Consensus arbetsmarknadsmässa) och kaffedagar.
Som styrelseledamot är det en fördel att man är en driven person då det är en post som kräver att man tar mycket eget ansvar, visar sina framfötter samt kollar med sina andra styrelsemedlemmar om det finns något man kan hjälpa dem med i sina poster. Det krävs inga tidigare erfarenheter för att söka denna post.
Vad har varit det bästa med posten?
Det bästa har varit att kunna bidra till att skapa minnesvärda upplevelser för studenter, samtidigt som jag utvecklat mina organisatoriska och sociala färdigheter. Detta har möjliggjort att jag fått en stor inblick i föreningens arbete och hur läkarprogrammet på Linköpings universitet arbetar. Det har varit lärorikt att sitta med på styrelsemöten och ansvara för egna projekt. Det har också varit roligt att vara involverad i projekt på sidan av studierna där man lär känna studenter från olika terminer.
Varför skulle jag rekommendera posten?
Jag skulle rekommendera att söka styrelseledamot då det är en perfekt post för dig som vill ha en inblick i hur Medicinska Föreningen arbetar och som är sugen på att vara studiesocialt engagerad utanför studierna. Styrelseledamot är en bra första post om man är intresserad av att i framtiden ta en större roll i föreningen.
För att inneha posten som styrelseledamot krävs det inte att man har Linköping som huvudort, dock är det bra om man kan komma till Linköping vid tex. K11:s sista föreläsning. En av de två ledamoten ska också kunna närvara på Grön Sektion mötena i Linköping, vilket är cirka 2 gånger per termin. Samtidigt som den andra ska närvara på CARMA-möten som sker cirka 1-2 gånger i månaden.
Har du frågor om posten? Maila ledamot@mflinkoping.se eller styrelseledamot@mflinkoping.se
Information och marknadsföringsutskottet
Ordförande

Som ordförande i IMU leder man utskottets arbete och agerar spindeln i nätet. IMU arbetar med både MF:s interna marknadsföring men även med den externa marknadsföringen genom att hjälpa programledningen och KOM med vissa uppdrag samt genom att vara studentambassadör vilket innebär att man får chansen att representera LiU och läkarprogrammet på mässor, skolbesök och öppet hus. Den interna delen av marknadsföringen syftar främst till att arbeta med grafisk design och PR inför event och marknadsföring av olika slag. Utöver arbetet med IMU ingår man även i styrelsen vilket gör att man även är delaktig i det övriga styrelsearbetet.
Posten riktar sig till dig som tycker det är kul att leda och koordinera grupper och projekt. Det är fördelaktigt med en god samarbetsförmåga och att vara bekväm i att stå och prata framför en grupp. Självklart är det ett plus i kanten om du är mer kreativt lagd och har ett intresse för att skapa material.
Vad har varit det bästa med posten?
Det absolut roligaste med posten är att få vara med och inspirera fler personer att söka till läkarprogrammet på LiU samt att få ta del av hur ett projekt utvecklas: från tanke till att det faktiskt är genomfört.
Varför skulle du rekommendera posten?
Jag rekommenderar varmt posten som IMU Ordförande till den som gillar att ha fler bollar i luften samtidigt och inte heller är obekväm med att våga leda en grupp. Om man tycker det är kul att prata med människor, marknadsföring eller grafisk design är det helt klart en post för dig!
Det går alldeles utmärkt att vara regionaliserad som IMU Ordförande. Jag har suttit på posten från Jönköping och min företrädare satt i Kalmar.
Har du några frågor om posten? Maila till imu.ordf@mflinkoping.se
Information och marknadsföringsutskottet
Ledamot
Som ledamot i IMU får du arbeta med marknadsföring av läkarprogrammet på LiU och Medicinska Föreningen. Det kan innefatta informationsutflöde från MF, planering av PR, samt grafisk design inför olika event. Det är även IMU som uppdaterar hemsidan och sociala medier. Din uppgift är att arbetar med att få ut information till studenterna och förmedla det på ett grafiskt tilltalande sätt, där endast fantasin sätter gränserna!
Du finns också en möjlighet att söka Studentambassadör och får då vara med och representera LiU vid externa träffar på mässor, öppet hus, skolbesök mm.
Posten passar dig som gillar grafisk design, skriva inspirerande texter och och marknadsföra. Tidigare erfarenhet inom grafisk design (exempelvis illustrator eller Photoshop), PR och digital marknadsföring är meriterande men inget krav för posten.
Vad har varit roligaste med posten?
Roligast är att det är en fri post med mycket möjligheter, där endast fantasin och gruppen tillsammans sätter gränser. Dessutom får man utveckla sina kunskaper inom grafisk design och vara med och forma marknadsföring för Medicinska föreningen.
Varför skulle du rekommendera posten?
Rekommenderar posten till dig som är kreativa, gillar foto/filma och sociala sammanhang. Dessutom bör du vara duktig på att samarbeta i grupp, då mycket av arbetet görs tillsammans.
IMU-utskottet består av 5 IMU-ledamöter tillsammans med IMU-ordförande. Ledamöterna bör representera de regionaliserande orterna. Nuvarande år är det 2 ledamöter från Jönköping, 2 från Kalmar och 1 från Linköping.
Perfekt roll om du är regionaliserad och vill vara en del av MF!
Linköpings medicinska utbildningsråd
Ordförande

Linköpings medicinska utbildningsråd, LiMUR, ansvarar för utbildningsbevakning på läkarprogrammet och är ett utskott bestående av 6 poster, vilket du som ordförande leder. Du jobbar nära vice ordförande i LiMUR och tillsammans hanterar ni individuella studentärende, sitter med på programråd och andra forum, är ledamot i programutskottet, får vara med och bestämma om läkarprogrammets utformning, har kontakt med programansvarig, VFU-ansvarig, kursansvariga mf.l. Du är även sammankallande för LiMUR-möten där ni i utskottet diskuterar vad som händer på olika fronter, samt är en del av MF:s styrelse vilket gör att du får inblick i mer än bara utbildningsbevakning.
Posten passar utmärkt för dig som tycker om att ha många bollar i luften, är diplomatisk, har god kommunikations- och samarbetsförmåga, vill lära dig mer om vad som händer bakom kulisserna på din utbildning samt vill arbeta aktivt med att förbättra programmet. Då LiMUR representerar alla läkarstudenter är det viktigt att vid behov kunna sätta sina egna personliga åsikter åt sidan.
Var har varit det roligaste med posten?
Det har varit otroligt roligt att få sätta sig in i uppbyggnaden av läkarprogrammet och att få vara med och påverka hur utbildningen ser ut! Både program- och kursledning bryr sig verkligen om vad vi studenter tycker. Det tighta samarbetet med vice ordförande och andra personer är ytterligare något som har varit väldigt kul!
Varför skulle du rekommendera posten?
För att den är otroligt rolig och personutvecklande! Du tilldelas ett ansvar och ett förtroende att förvalta och det är väldigt givande att få vara alla studenters röst i olika sammanhang.
Övrigt
För att inneha posten bör man vara i Linköping.
Har du frågor om posten? Maila ordf.limur@mflinkoping.se
Linköpings medicinska utbildningsråd
Vice ordförande

Som vice ordförande i LiMUR (Linköpings Medicinska Utbildningsråd) är du tillsammans med ordförande i LiMUR ytterst ansvarig för att driva arbetet med utbildningsbevakningen framåt. Posten innebär ett nära samarbete med ordförande i LiMUR, särskilt då många ärenden och uppgifter med fördel diskuteras sinsemellan. Utöver detta representerar ni också tillsammans samtliga läkarstudenter i olika forum gällande utbildningsfrågor. Ett av dessa forum är PU-L (Programutskott Läkarprogrammet) vilket är programmets högsta beslutsfattande organ. Utöver möten gentemot programmet har du också möjlighet att delta på diverse möten med studenter som är engagerade inom utbildningsbevakningen som till exempel kursrepresentanter och temagruppsrepresentanter. På LiMUR-möten deltar utskottets alla sex medlemmar för att diskutera bredare utbildningsfrågor, och vid dessa möten är vice ordföranden i regel sekreterare. Som vice ordförande i LiMUR är du även ledamot i Medicinska Föreningens styrelse vilket innebär att du även får ta del av föreningens övriga arbete.
Vice ordförande i LiMUR är posten för dig som brinner för utbildningsbevakning, har god samarbetsvilja och har ett sinne för att nå samstämmighet. I posten kommer du få sätta dig in i det komplicerade maskineri som är läkarprogrammet och en vilja att lära sig det är essentiell. Det är även fördelaktigt att vara organiserad, eftersom det kan vara mycket att sätta sig in i och hålla reda på samtidigt. Viktigast av allt är däremot att kunna vara representativ och företräda samtliga läkarstudenter i utbildningsfrågor. Erfarenhet av utbildningsbevakning är en stor fördel men definitivt inte ett krav så länge du har viljan att lära dig!
Vad har varit det roligaste med posten?
För det första har det varit väldigt roligt och intressant att lära sig så mycket om hur läkarprogrammet och utbildningsbevakningen fungerar. Arbetet har verkligen gett en helt annan insyn och förståelse för vår utbildning och hur viktigt det är med studentrepresentation. För det andra har något av det bästa varit att bygga relationer och samarbeten med alla olika parter inom utbildningsbevakningen, men framför allt med ordföranden, eftersom vi har arbetat mycket tillsammans. För det tredje har det varit mycket lärorikt att utbyta erfarenheter med utbildningsbevakare från Sveriges andra lärosäten via OMSiS, som jag har haft möjligheten att delta på.
Varför skulle du rekommendera posten?
Jag skulle rekommendera posten för att det är en oerhört lärorik och rolig post av så många olika anledningar. Exempelvis ger posten en ny förståelse för vår utbildning och vilka stora möjligheter vi som studenter har att påverka. Det förtroende och ansvar som posten innebär bidrar även till ovärderlig erfarenhet!
Har du frågor om posten? Maila vice.limur@mflinkoping.se
Linköpings medicinska utbildningsråd
Temagruppsrepresentant ansvarig
Som temagruppsrepresentantsansvarig (TA) är uppdraget att organisera och stötta upp temagrupprepresentanternas verksamhet.
Temagruppsrepresentanter är förtroendevalda studenter som representerar läkarprogrammets upplevelser och åsikter kring programmets olika teman (NSPR, CREN, GEN, ERL, PU, etc). Dessa studentrepresentanter sitter då med i temagruppsmöten tillsammans med fakultetsmedlemmar och föreläsare för att utvärdera tema-specifika moment (laborationer, föreläsningar, seminarier, mm). Varje tema har plats för fyra temagruppsrepresentanter (2 ordinarie och 2 suppleanter) och på så vis består ett fullsatt antal temagruppsrepresentanter av 32 studenter över 8 teman (!).
Den stora delen av arbetet som TA består av att arrangera TRaM (temagruppsrepresentantsmöte) minst två gånger per termin. Under TRaM rapporteras det om temagruppernas verksamhet, gemensamma problem diskuteras och man överser att utbildningsbevakning fungerar på ett bra sätt. Här har TA möjlighet att ta med sig relevanta punkter vidare till LiMUR. Sedan ansvarar TA för rekryteringen av nya temagruppsrepresentanter och att över tid stötta temagruppsrepresentanterna i sin verksamhet. Utöver detta är man som TA även delaktig i LiMURs övriga arbete och möten.
Posten är för dig som vill bidra till att bevaka och förbättra utbildningen på läkarprogrammet. Detta kräver engagemang och god samarbetsförmåga. Fördelaktigt är att ha haft tidigare erfarenhet inom utbildningsbevakningen, men detta är inte ett krav.
Vad har varit det bästa med posten?
Det roligaste med posten har varit att få träffa och arbeta med så många engagerade och duktiga studenter från hela läkarprogrammet! Sedan känns det meningsfullt att få kunna bidra i förbättringen av våran mycket viktiga utbildning och med detta kommer en intressant inblick i hur utbildningen fungerar/planeras.
Varför skulle du rekommendera posten?
Jag skulle rekommendera posten för den som är intresserad av utbildningsbevakning och av att jobba med nya människor. Posten i sig är anpassningsbar och har i grunden en väldigt konkret uppgift, vilket gör den rätt tillgänglig.
Linköpings medicinska utbildningsråd
Kommunikationsansvarig
Som Kommunikationsansvarig i LiMUR har du primärt två ansvarsområden: OMSiS och Consensus utbildningsutskott.
OMSiS (Ordförandekonventet för Medicine Studerande i Sverige) är ett nationellt möte som sker fyra gånger per läsår, där utbildningsbevakare från alla sju läkarprogram i Sverige möts, delar erfarenheter och hjälper varandra med såväl lokala som nationella problem. Syftet är att utveckla läkarprogrammen!
Utbildningsutskottet är Consensus motsvarighet till LiMUR, där utbildningsbevakare från hela hälsouniversitetet möts och diskuterar sina utbildningar och får möjlighet att få stöd från Consensus. Möten sker ca 3 gånger per termin.
Utöver de postspecifika uppdragen så är man som utskottskollega med på alla LiMUR-möten och bedriver utbildningsbevakning.
Den här posten passar dig som tycker om att träffa nya människor, gillar att ha flera bollar i luften och vet hur man färgkodar sin Google kalender!
Vad har varit det roligaste med posten?
Roligast har nog varit att få åka och träffa läkarstudenter på andra orter, och se hur dom har det på sina respektive program! Man får träffa mycket folk man annars inte skulle träffa, vilket är otroligt!
Varför skulle du rekommendera posten?
Posten har en unik möjlighet att få inblick i utbildningen på en nationell nivå, och man får chansen att knyta band med studenter på andra lärosäten!
Övrigt:
Posten innehas med fördel av någon i Linköping eller Norrköping då utbildningsutskottetsmöten främst är plats, men anpassningar till verksamheten kan ske!
Har du några frågor om posten? Maila till ka.limur@mflinkoping.se
Linköpings medicinska utbildningsråd
Kursrepresentant ansvarig
Preklin & Klin
Kursrepresentantansvarigas främsta uppdrag är att organisera kursrepresentanternas arbete.
Arbetet innefattar till stor del att att arrangera KRaM (kursrepresentantmöte; ca 4 ggr/termin) och ansvara för inhämtning av åsikter för de olika kurserna. Detta ger LiMUR en gedigen grund och gör att bevakning av läkarprogrammet sker på både preklin såsom klin. Utöver arbetet med kursrepresentanter deltar man i LiMURs arbete och möten.
Kursrepresentantansvarig är en post för dig som har bra samarbetsförmåga. Det är fördelaktigt men inte krav att ha tidigare erfarenhet av utbildningsbevakningen, antingen som kursrepp eller temarepp.
Linköpings medicinska utbildningsråd
Kursrepresentant ansvarig preklin
Som kursrepresentantsansvarig för prekliniska terminer ansvarar man i första hand för att anordna preklin-KRaM: ett möte där kursrepresentanter från T1-T5 träffas för att diskutera utbildningsrelaterade frågor, klassens mående, arbetsmiljöfrågor och dylikt. Efter KRaM ser man sedan till att den information som framkommit vidarebefordras till lämplig mottagare, exempelvis kursledning, arbetsmiljöombud eller temagruppsrepresentantsansvarig.
Utöver preklin-KRaM anordnar kursrepresentantsansvariga för preklin och klin tillsammans Stor-KRaM en gång per termin. Vid detta möte närvarar kursrepresentanter från hela programmet, tillsammans med representanter från bland annat programledningen, för att diskutera mer övergripande frågor.
Förutom det postspecifika uppdraget deltar kursrepresentantsansvarig preklin i LiMUR:s övriga arbete, vilket är både intressant och lärorikt för den som är intresserad av hur vår utbildning är uppbyggd.
Vad har varit det bästa med posten?
Det bästa med posten har varit att få större insyn i utbildningsrelaterade frågor och att inse hur stora påverkansmöjligheter vi studenter faktiskt har, i många avseenden! Det har också varit väldigt roligt att arbeta tillsammans med andra studenter, både med kursrepresentanter och övriga LiMUR-poster.
Varför skulle du rekommendera posten?
Genom att engagera sig i LiMUR bidrar man till att främja studentinflytandet på läkarprogrammet, och lär sig dessutom väldigt mycket på vägen. Jag skulle rekommendera posten till alla som har ett intresse för utbildningsbevakning och som tycker om att möta och kommunicera med studenter från olika terminer, likväl som universitetsanställda.
Övrigt
Övrigt:
Både preklin- och klin-studenter kan söka posten. Klin-studenter bör vara placerade i Linköping, alternativt ha möjlighet att pendla hit för att hålla i KRaM.
Linköpings medicinska utbildningsråd
Kursrepresentant ansvarig klin
Som Kursrepresentantsansvarig för kliniska terminer i Linköpings medicinska utbildningsråd (LiMUR) ansvarar du för att samordna kursrepresentanter för de kliniska terminerna på läkarprogrammet. Din roll innebär att planera, genomföra och leda möten där kursrepresentanter får möjlighet att lyfta fram sina och sina kurskamraters åsikter och erfarenheter. Du sammanställer dessa synpunkter och för dem vidare till relevanta instanser, såsom kursledningen, programledningen, VFU-ansvariga eller andra berörda parter.
Du är en del av LiMUR:s utskott, där du arbetar nära de andra i gruppen och deltar i diskussioner kring olika utbildningsfrågor. Du samarbetar också vid tillfällen extra med kursrepresentantsansvarig för de prekliniska terminerna för att få en helhetsbild av studenternas upplevelser över hela läkarprogrammet.
Posten passar dig som:
-
Har ett engagemang för utbildningsfrågor och vill arbeta för att förbättra läkarprogrammet.
-
Är kommunikativ och har god samarbetsförmåga, då du möter många olika människor och intressenter.
-
Kan representera alla studenters åsikter, även när de inte alltid speglar dina egna.
-
Vill se konkreta resultat av ditt arbete och påverka förändringar i utbildningen.
Vad har varit det bästa med posten?
Det har varit otroligt givande att få träffa och lära känna så många olika människor, både inom LiMUR och från olika terminer. Dessutom är det väldigt motiverande att se att det arbete vi gör faktiskt leder till konkreta förändringar som förbättrar utbildningen.
Varför skulle du rekommendera posten?
Det är en fantastiskt rolig och utvecklande roll som ger insyn i och möjlighet att påverka läkarutbildningen. Du får ett förtroende att förvalta studenternas röster och får samtidigt möjlighet att bredda ditt eget perspektiv.
Övrigt:
För att inneha posten bör man vara i Linköping.
Har du några frågor om posten? Maila till klin.limur@mflinkoping.se
Internationella utskottet
Internationellt ansvarig med studiesocialinriktning
Som studiesocialt ansvarig ansvarar du för studiesocial verksamhet för internationella studenter. Du får du chansen att baka kanelbullar och hålla i sittningar för människor från olika delar av världen.
Internationellt ansvarig med utbildningsinriktning
Som utbildningsansvarig blir du delaktig att främja utbildningen och studentlivet för in- och utresande studenter.
Posterna som internationellt ansvarig erbjuder en unik chans att skaffa vänner, knyta internationella kontakter, skratta, lära dig nya saker samt anordna och medverka i evenemang för internationella utbytesstudenter.
Det är dessutom mycket meriterande ifall man är intresserad att göra utbyte själv!
Nu när du har läst på om alla posterna är det bara att ansöka!!
Ansöknings formuläret hittar du här!